Recept

Zelné závitky se skopovým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 27065
Kategorie: Maso

Ingredience

Náplň
60 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Rýže dušená
600 g Skopové maso přední
1 špetka Sůl
30 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
Zelné závitky se skopovým masem
20 g Anglická slanina
150 ml Hovězí vývar základní
250 ml Jogurt bílý
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
10 g Tuk
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 199kJ
3% Sacharidy 12 g
58% Tuky 43 g
21% Sodík 417 mg
39% Bílkoviny 22 g

Zelné závitky se skopovým masem postup přípravy receptu:

1

Skopové maso odblaníme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a umeleme. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, opepříme, osolíme, vmícháme předem uvařenou rýži a na tuku osmaženou cibulku. Dobře promícháme a necháme v chladu chvíli odležet.

2

Mezitím zelné listy spaříme v osolené vroucí vodě a rozložíme je na vál. Na ně pak urovnáme připravenou náplň, svineme a přrvážeme nití.

3

Závitky vložíme do tukem vymazaného pekáče, na každý položíme tenký plátek slaniny, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou v troubě. Jogurt rozmícháme s moukou, rajčatovým protlakem a přelijeme závitky a dále dusíme. Hotové pak zdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept