Zelné závitky se skopovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky se skopovým masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 27065 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
60 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Rýže dušená |
600 g | Skopové maso přední |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Zelné závitky se skopovým masem | |
20 g | Anglická slanina |
150 ml | Hovězí vývar základní |
250 ml | Jogurt bílý |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
10 g | Tuk |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 186,3mg |
Draslík | 474,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 145,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Rýže dušená, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Anglická slanina, Hovězí vývar základní, Jogurt bílý, Sůl, Tuk, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Skopové maso přední, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné závitky se skopovým masem postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso odblaníme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a umeleme. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, opepříme, osolíme, vmícháme předem uvařenou rýži a na tuku osmaženou cibulku. Dobře promícháme a necháme v chladu chvíli odležet. |
2 | Mezitím zelné listy spaříme v osolené vroucí vodě a rozložíme je na vál. Na ně pak urovnáme připravenou náplň, svineme a přrvážeme nití. |
3 | Závitky vložíme do tukem vymazaného pekáče, na každý položíme tenký plátek slaniny, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou v troubě. Jogurt rozmícháme s moukou, rajčatovým protlakem a přelijeme závitky a dále dusíme. Hotové pak zdobíme nasekanou petrželkou. |