Zelné závitky se srnčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky se srnčím masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | oktavka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 27067 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Srnčí maso |
250 g | Srnčí plec |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřový bok |
1 ks | Žemle tuková |
Zelné závitky se srnčím masem | |
1 ks | Cibule |
150 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 207,7mg |
Draslík | 645,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 82,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Kmín drcený, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Srnčí maso, Srnčí plec, Žemle tuková, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné závitky se srnčím masem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné srnčí maso a bůček vykostíme. Maso poté umeleme se žemlí, přidáme nakrájenou cibuli, anglickou slaninu na kostičky, sůl, pepř a drcený kmín. Směs promícháme s vejcem. |
2 | Zelné listy spaříme, žebra naklepeme nebo seřízneme na sílu listu, naplníme připravenou směsí, každý svineme a převážeme nití. |
3 | Závitky naskládáme spolu s kolečky cibule do pekáče, podlijeme vývarem a zvolna pečeme. Měkké závitky vyjmeme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme zbytkem vývaru, povaříme a dosolíme. |