Tagliatelle s rukolou a kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s rukolou a kozím sýrem
Tagliatelle s rukolou a kozím sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27068 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
150 g | Čekanka |
30 g | Cibule |
3 g | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rukola |
5 g | Sůl |
150 g | Sýr kozí |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Tagliatelle s rukolou a kozím sýrem | |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 339,4mg |
Draslík | 318,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 941,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Čekanka, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr kozí, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tagliatelle s rukolou a kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu nakrájíme na tenké plátky, najemno nasekáme cibuli a osmažíme na oleji. Potom vložíme zeleninu, chvíli smažíme a podlijeme 1 sběračkou vody. Mírně osolíme a opepříme, sundáme z ohně, v omáčce rozpustíme kozí sýr a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Zaděláme hladké těsto, zabalíme ho igelitu a necháme odpočinout. |
2 | Z těsta vyválíme tenký plát a nakrájíme ho na nudle — tagliatelle, uvaříme je v dostatečném množství osolené vody, scedíme je, dáme na pánev s omáčkou a ještě povaříme, aby zhoustla. Posypeme nastrouhaným parmezánem a ještě teplé tagliatelle podáváme. |