Recept

Zelné závitky dušené na smetaně II

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 27069
Kategorie: Maso

Ingredience

Náplň
1 stroužek Česnek
50 g Cibule
1 hrst Libeček
300 g Maso mleté - mix
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Rýže dušená
1 špetka Sůl
30 g Tuk
1 ks Vejce slepičí
Zelné závitky dušené na smetaně II
1 hrst Libeček
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
30 g Tuk
1 ks Zelí hlávkové bílé
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 277kJ
2% Sacharidy 7 g
36% Tuky 27 g
5% Sodík 110 mg
15% Bílkoviny 8 g

Zelné závitky dušené na smetaně II postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme náplň: mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájený česnek a cibuli usmaženou na tuku, dušenou rýži i nasekaný libeček. Promícháme a spojíme vejcem.

2

Z hlávky zelí vyřízneme košťál, jednotlivé listy spaříme v osolené vodě, a poté naplníme připravenou směsí. Svineme a závitky těsně vedle sebe urovnáme do vymaštěné zapékací misky.

3

Pokryjeme kysaným zelím, přidáme papriku, rajčatový protlak, podlijeme smetanou a dusíme doměkka. Zdobíme nasekaným libečkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept