Pappardelle po sicilsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pappardelle po sicilsku
Pappardelle po sicilsku
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27070 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
400 g | Těstoviny Pappardelle |
Na omáčku | |
150 g | Celer řapíkatý |
30 g | Cibule |
2 kg | Kachna mražená |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mrkev kořen |
5 g | Muškátový oříšek |
300 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
40 g | Šunka od kosti |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Pappardelle po sicilsku | |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 19,8mg |
Draslík | 540,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 531,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Muškátový oříšek, Rajčata, Sůl, Šunka od kosti, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Těstoviny Pappardelle, Kachna mražená, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pappardelle po sicilsku postup přípravy receptu:
1 | Očistíme kachnu a játra z ní vyndáme. Najemno nasekáme cibuli, mrkev a celer. |
2 | Na kostičky pokrájíme šunku. V litru vody uvaříme čerstvá rajčata. Scelíme je a dužinu propasírujeme. V hrnci rozehřejeme máslo a na něm osmažíme očištěnou kachnu, dozlatova ze všech stran. Kachnu naporcujeme na malé porce a osolíme, přidáme k ní najemno nasekanou zeleninu, šunku, rajčatovou dužinu a muškátový oříšek. Za častého míchání vaříme zvolna po dobu 40 minut, případně podléváme masovým vývarem. Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme je a přidáme k omáčce. Podáváme ještě teplé. |