Pappardelle s chřestem a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pappardelle s chřestem a česnekem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27072 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
500 g | Těstoviny Pappardelle |
Na krém | |
2 stroužek | Česnek |
300 g | Chřest bílý |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
80 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 210,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Těstoviny Pappardelle, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pappardelle s chřestem a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si chřest, pokrájíme na kolečka a přitom necháme několik celých špiček na ozdobu. Na pánvi v oleji osmahneme česnek, přidáme chřest, osolíme, opepříme a za občasného podlévání vývarem vaříme asi 10 minut. |
2 | Po uvaření vyjmeme česnek a chřest rozmixujeme dohromady se smetanou, špičky na ozdobu necháme stranou. Vrátíme zpět na pánvičku. Pappardelle uvaříme ve vroucí osolené vodě. Scezené vložíme do omáčky. Povaříme několik minut, a servírujeme ozdobené špičkami chřestu. |