Tagliatelle s cuketou a mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s cuketou a mušlemi
Tagliatelle s cuketou a mušlemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27074 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
400 g | Těstoviny Tagliatelle |
Na omáčku | |
150 g | Chřest bílý |
200 g | Cuketa |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
250 g | Mušle slávky |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
40 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
10 g | Zázvor mletý |
Tagliatelle s cuketou a mušlemi | |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 20,8mg |
Draslík | 491,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 606,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cuketa, Mušle slávky, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Zázvor mletý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Těstoviny Tagliatelle, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s cuketou a mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Polovinu nakrájené šalotky osmažíme na pánvi s olejem. Přidáme maso z mušlí nakrájené na kostičky, podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří. Vše přendáme do jiné nádoby a uchováme teplé. |
2 | V téže pánvi na másle osmažíme druhou polovinu šalotky, vložíme chřest a na plátky nakrájené cukety, pod pokličkou podusíme 10 minut, občas přilijeme malé množství teplé vody. |
3 | Smícháme obě směsi (zeleninu a mušle), osolíme a posypeme zázvorem. Těstoviny uvaříme „al dente" a chvíli prohřejeme s omáčkou. Ihned podáváme. |