Recept

Petrželkové passatelli s liškami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 27075
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Na passatelli
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Muškátový oříšek
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
70 g Strouhanka
5 g Sůl
5 polévková lžíce Sýr Provola
2 ks Vejce slepičí
Na omáčku
200 g Lišky čerstvé
20 ml Olej olivový
Na dýňové pyré
200 g Dýně
150 ml Vývar zeleninový
Petrželkové passatelli s liškami
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 184kJ
8% Sacharidy 27 g
19% Tuky 14 g
48% Sodík 966 mg
24% Bílkoviny 13 g

Petrželkové passatelli s liškami postup přípravy receptu:

1

Pod pokličkou uvaříme v zeleninovém vývaru dýni a propasírujeme.

2

Připravíme těstoviny tak, že do mísy dáme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, nasekanou petrželku, mouku, strouhanku a na závěr i sýr, abychom vypracovali těsto. Necháme odpočinout.

3

Na strojku vytvoříme passatelli, vaříme 3 minuty v osolené vodě.

4

Lišky nasekáme na plátky a osmahneme je na olivovém oleji se solí a pepřem.

5

Těstoviny upravíme společně s liškami na jednotlivé talíře, obložíme podlouhlými knedlíčky z dýňového pyré, které jsme vytvarovali pomocí lžíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept