Petrželkové passatelli s liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Petrželkové passatelli s liškami
Petrželkové passatelli s liškami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27075 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na passatelli | |
---|---|
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Muškátový oříšek |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
70 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
5 polévková lžíce | Sýr Provola |
2 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
200 g | Lišky čerstvé |
20 ml | Olej olivový |
Na dýňové pyré | |
200 g | Dýně |
150 ml | Vývar zeleninový |
Petrželkové passatelli s liškami | |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 133,7mg |
Draslík | 397,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Dýně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Provola, Lišky čerstvé, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Petrželkové passatelli s liškami postup přípravy receptu:
1 | Pod pokličkou uvaříme v zeleninovém vývaru dýni a propasírujeme. |
2 | Připravíme těstoviny tak, že do mísy dáme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, nasekanou petrželku, mouku, strouhanku a na závěr i sýr, abychom vypracovali těsto. Necháme odpočinout. |
3 | Na strojku vytvoříme passatelli, vaříme 3 minuty v osolené vodě. |
4 | Lišky nasekáme na plátky a osmahneme je na olivovém oleji se solí a pepřem. |
5 | Těstoviny upravíme společně s liškami na jednotlivé talíře, obložíme podlouhlými knedlíčky z dýňového pyré, které jsme vytvarovali pomocí lžíce. |