Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 27077

Ingredience

Na těstoviny
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé
Na omáčku
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Fenykl obecný
180 g Klobása Chorizo
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 212kJ
22% Sacharidy 78 g
45% Tuky 34 g
35% Sodík 703 mg
53% Bílkoviny 30 g

Tagliolini s vínem postup přípravy receptu:

1

Žloutky zaděláme s moukou, solí a vínem, abychom dostali hladké a pružné těsto; zabalíme ho do fólie a dáme do chladničky odpočinout.

2

Těsto několikrát protáhneme strojkem na těstoviny a s pomocí nástavce uděláme tenké nudle - tagliolini; posypeme je polohrubou moukou a dáme stranou.

3

Na pánvi rozpálíme olivový olej se stroužkem česneku a přidáme rozdrobenou klobásu, společně s fenyklovými semínky, solí a pepřem osmahneme 2 minuty a poté podlijeme vínem. Přidáme trochu vody, ve které se vařily těstoviny, a nakonec i tagliolini uvařené „al dente" (2 minuty).

4

Ještě chvíli povaříme, aby se všechny chuti dobře propojily, a tagliolini ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept