Recept

Černé gramigna se slávkami a mořskými lanýži

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 27078

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
1 ks Feferony
300 g Lanýž
500 g Mušle slávky
100 ml Olej olivový extra panenský
60 g Petržel - nať
2 ks Rajčata
5 g Sůl
400 g Těstoviny gramigna
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 718 kcal
Kilojoule 3 004kJ
23% Sacharidy 82 g
39% Tuky 29 g
43% Sodík 854 mg
56% Bílkoviny 31 g

Černé gramigna se slávkami a mořskými lanýži postup přípravy receptu:

1

Mořské lanýže omyjeme a společně se slávkami namočíme do vody s hrubou solí.

2

Česnek nadrobno nasekekáme společně s petrželkou a feferonkou.

3

Na pánvi s olejem osmahneme česnek s petrželkou a feferonkou, přidáme cibulku a mořské plody, přikryjeme pokličkou a vaříme, dokud se mušle neotevřou.

4

Rajčata rozkrojíme na polovinu, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Z pánve sundáme pokličku, přidáme rajčata, osolíme a vše udržujeme teplé.

5

Gramigna uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme, přidáme na pánev a ještě dovaříme, aby omáčka zhoustla. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept