Černé gramigna se slávkami a mořskými lanýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černé gramigna se slávkami a mořskými lanýži
Černé gramigna se slávkami a mořskými lanýži
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27078 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Feferony |
300 g | Lanýž |
500 g | Mušle slávky |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
60 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
5 g | Sůl |
400 g | Těstoviny gramigna |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 884,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Feferony, Mušle slávky, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Těstoviny gramigna mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černé gramigna se slávkami a mořskými lanýži postup přípravy receptu:
1 | Mořské lanýže omyjeme a společně se slávkami namočíme do vody s hrubou solí. |
2 | Česnek nadrobno nasekekáme společně s petrželkou a feferonkou. |
3 | Na pánvi s olejem osmahneme česnek s petrželkou a feferonkou, přidáme cibulku a mořské plody, přikryjeme pokličkou a vaříme, dokud se mušle neotevřou. |
4 | Rajčata rozkrojíme na polovinu, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Z pánve sundáme pokličku, přidáme rajčata, osolíme a vše udržujeme teplé. |
5 | Gramigna uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme, přidáme na pánev a ještě dovaříme, aby omáčka zhoustla. Ihned podáváme. |