Jednoduchý recept

Vepřová panenka s oříšky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 2708

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Listové těsto
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
50 g Ořechy lískové
1 špetka Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Provensálské koření
500 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
800 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 961 kcal
Kilojoule 4 022kJ
25% Sacharidy 89 g
56% Tuky 42 g
70% Sodík 1 g
102% Bílkoviny 57 g

Vepřová panenka s oříšky postup přípravy receptu:

1

Panenku v celku osolíme, posypeme provensálským kořením. Pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem a dáme do chladu odležet.

2

Připravíme směs z nasucho opražené strouhanky, mletých ořechů, koření, soli, pepře a nasekané petrželové natě.

3

Rozválíme listové těsto na obdélník, potřeme bílkem, posypeme připravenou sypkou směsí.

4

Na teflonové pánvi opečeme ze všech stran panenku lehce potřenou tukem.

5

Předpečené maso vložíme na sypkou směs a zabalíme do rozváleného těsta.

6

Potřeme bílkem a pečeme v předehřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept