Cavatappi v ořechové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cavatappi v ořechové omáčce
Cavatappi v ořechové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27080 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
200 ml | Mléko polotučné |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
300 g | Ořechy vlašské |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Cavatappi |
50 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 22,0mg |
Draslík | 359,1mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ořechy vlašské, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový extra panenský, Těstoviny Cavatappi, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cavatappi v ořechové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Jádra ořechů namočíme na několik minut do teplé vody a odstraníme z nich slupku, která je pokrývá. Poté se špetkou soli, oloupaným česnekem a žemlí roztlučeme v hmoždíři. Vše přesejeme, rozředíme olivovým olejem a mlékem a dobře promícháme s nastrouhaným sýrem. |
2 | Dostatečné množství osolené vody přivedeme k varu a uvaříme v ní trofie. Scedíme, přitom necháme stranou trošku vody, ochutíme ořechovou omáčkou a případně ještě rozředíme malým množstvím vody, ve které se vařily. Ihned podáváme. |