Recept

Lasagne s chřestem a bešamelovou omáčkou se sýrem pecorino

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27081

Ingredience

12 ks Chřest bílý
1 l Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
40 ml Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
5 g Sůl
500 g Těstoviny Lasagne
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 998 kcal
Kilojoule 4 176kJ
32% Sacharidy 116 g
57% Tuky 42 g
24% Sodík 486 mg
63% Bílkoviny 36 g

Lasagne s chřestem a bešamelovou omáčkou se sýrem pecorino postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, odřízneme spodní část stonku a nakrájíme na kolečka, špičky necháme celé.

2

Osmahneme na pánvi s panenským olivovým olejem a utřenými stroužky česneku.

3

Příprava bešamelu - dáme vařit mléko se špetkou soli a nastrouhaného muškátového oříšku. Rozpustíme máslo a promícháme ho s moukou. Ke směsi přilijeme vroucí mléko a přidáte nastrouhaný sýr.

4

Těsto rozválíme na plát silný 2 mm, nakrájíme na nepravidelné větší čtverce a uvaříme v osolené vodě.

5

Rozložíme na utěrku a necháme oschnout. Na talíř položíme čtverec těstovin, bešamel a poté chřest, to vše celkem třikrát. Nakonec pokapejte olivovým olejem a posypeme nastrouhaným muškátovým oříškem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept