Recept

Raviotoni s omáčkou z oliv

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 27083
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

5 g Bazalka
1 ks Brambory rané
2 stroužek Česnek
150 g Jeseter ruský
100 g Jeseter ve vlastní šťávě
10 g Kapary
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mouka žitná celozrnná
180 ml Olej olivový extra panenský
40 g Olivy černé
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 ks Pomeranče
4 ks Rajčata
20 ml Smetana 33% (šlehačka)
15 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé
5 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 893 kcal
Kilojoule 3 734kJ
20% Sacharidy 71 g
75% Tuky 57 g
81% Sodík 2 g
46% Bílkoviny 26 g

Raviotoni s omáčkou z oliv postup přípravy receptu:

1

Z mouky, vajec a trochy vody připravíme těsto a necháme odpočinout. Na rozpáleném oleji osmažíme stroužek česneku, vložíme pokrájené maso z jesetera a podlijeme vínem. Vaříme 5 minut, maso rozmixujeme se smetanou, uvařenou bramborou, kapary a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Na plech nasypeme hrubou sůl, dáme na ni plátek z jesetera a osolíme, v předehřáté troubě na 190 °C pečeme 25 minut.

2

Olej s jemně nakrájeným česnekem a petrželkou rozehřejeme, přidáme na kostičky pokrájená rajčata a olivy. Plátky vyndáme z trouby, odstraníme kůrku ze soli, nakrájíme na sousta, vložíme do omáčky a dochutíme.

3

Z poloviny těsta vyválíme nepříliš tenký plát, poklademe kopečky náplně a položíme další plát těsta. Kulatým vykrajovátkem s obloučky utvoříme ravioloni a vaříme 3 minuty v osolené vodě s troškou oleje.

4

Scedíme, krátce povaříme na pánvi s omáčkou, ozdobíme bazalkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept