Recept

Ravioli plněné ricottou s pečenými rajčaty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 27084
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

5 g Bazalka
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Fenykl sladký - hlíza
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
1 špetka Pomerančová kůra
200 g Rajčata
20 g Sůl
25 g Sýr Parmezán
250 g Sýr Ricotta
10 g Tymián čerstvý
3 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 678 kcal
Kilojoule 2 837kJ
18% Sacharidy 65 g
47% Tuky 36 g
108% Sodík 2 g
44% Bílkoviny 25 g

Ravioli plněné ricottou s pečenými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Na proužky nakrájíme fenykl. Najemno nasekáme cibuli a společně s troškou oleje a vody necháme zesklovatět. Přidáme fenykl, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut, občas podlijeme vodou. Přidáme lístky tymiánu a necháme vychladnout. Krém rozmixujeme, přidáme ricottu, žloutek, parmezán, pomerančovou kůru.

2

Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky. Na dlouhý proužek těsta dáme náplň a podélně přeložíme a nakrájíme na čtverečky — ravioli.

3

Do zapékací misky vložíme celá rajčata ochucená rozmáčknutými dílky česneku, olejem, solí, bazalkou a opečeme 20 minut v troubě na 200 °C. Ravioli uvaříme v osolené vodě. Ochutíme rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept