Jednoduchý recept

Medailón ze svíčkové s drůbežími játry

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 271
Kategorie: Maso

Ingredience

750 g Hovězí svíčková
200 ml Hovězí vývar základní
200 g Játra drůbeží
50 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
15 g Sůl
100 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 161kJ
0% Sacharidy 1 g
23% Tuky 17 g
38% Sodík 761 mg
38% Bílkoviny 21 g

Medailón ze svíčkové s drůbežími játry postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme z ní přes vlákno plátek. Mírně jej naklepeme, upravíme do kulatého nebo oválného tvaru, osolíme, opepříme a spolu s tenkým plátkem slaniny rychleji opečeme na tuku.

2

Medailón vyjmeme a do výpeku přidáme očištěná, opláchnutá, na plátky nebo kousky nakrájená drůbeží játra. Krátce je osmahneme, zastříkneme vývarem a krátce podusíme.

3

Nakonec játra osolíme, opepříme a zjemníme máslem.

4

Medailón přelijeme šťávou s játry a ozdobíme plátkem opečené slaniny.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept