Recept

Křupavý koláč s ricottou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2710

Ingredience

1 ks Bazalka
500 ml Bulgur
1 ks Citrony
400 g Jahody zahradní
125 ml Med včelí
125 ml Máslo čerstvé
2 kávová lžička Skořice mletá
900 g Sýr Ricotta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 560kJ
19% Sacharidy 69 g
40% Tuky 30 g
6% Sodík 127 mg
41% Bílkoviny 23 g

Křupavý koláč s ricottou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180C.

2

V mixéru ušleháme hladkou pastu z ricotty, medu, vajec a skořice. Potom smícháme bulgur a rozpuštěné máslo a důkladně promícháme. Hmotu vtiskneme do zapékací mísy na dno i po stranách, abychom vytvořili korpus. Přilijeme směs s ricottou, uhladíme a posypeme citronovu kůrou.

3

Pečeme 35-40minut.

4

Koláč podáváme mírně vychlazený, s jahodami dozdobený lístky bazalky.

Poznámka

Místo ricotty můžeme použít jemný tvaroh.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept