Křupavý koláč s ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavý koláč s ricottou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2710 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
500 ml | Bulgur |
1 ks | Citrony |
400 g | Jahody zahradní |
125 ml | Máslo čerstvé |
125 ml | Med včelí |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
900 g | Sýr Ricotta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 137,5mg |
Draslík | 501,3mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bulgur, Citrony, Jahody zahradní, Med včelí, Skořice mletá, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavý koláč s ricottou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | V mixéru ušleháme hladkou pastu z ricotty, medu, vajec a skořice. Potom smícháme bulgur a rozpuštěné máslo a důkladně promícháme. Hmotu vtiskneme do zapékací mísy na dno i po stranách, abychom vytvořili korpus. Přilijeme směs s ricottou, uhladíme a posypeme citronovu kůrou. |
3 | Pečeme 35-40minut. |
4 | Koláč podáváme mírně vychlazený, s jahodami dozdobený lístky bazalky. |
Poznámka
Místo ricotty můžeme použít jemný tvaroh.