Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 27100

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
300 g Hovězí maso zadní
50 g Klobása Chorizo
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
10 g Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
5 g Rozmarýn čerstvý
80 g Sýr Parmezán
10 g Sůl
200 g Telecí plec
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
100 ml Víno červené
500 ml Vývar z hovězích kostí
1 stroužek Česnek
300 g Špenát listový čerstvý
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,122 kcal
Kilojoule 4 696kJ
37% Sacharidy 133 g
45% Tuky 34 g
99% Sodík 2 g
118% Bílkoviny 66 g

Ravioly po tivolsku postup přípravy receptu:

1

Špenát očistíme a na pánvi 5 minut podusíme. Scedíme a nadrobno nakrájíme.

2

Na másle osmažíme telecí maso s nasekanou klobásou, potom umeleme. Na kostičky nakrájenou housku namočíme do šťávy po masu a společně se zeleninou, nastrouhaným sýrem a vejci ji přidáme k umletému masu; osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Smícháme vše dohromady.

3

Připravíme hladké těsto z předepsaných surovin a vody. Náplň klademe na dlouhý proužek těsta, přeložíme a nakrájíme čtverečky — ravioli. Uvaříme je v dostatečném množství osolené vody, scedíme a ochutíme masovou omáčkou, kterou jsme připravili povařením hovězího masa, cibule, celeru, mrkve, rozmarýnu, vína, rajčat, vývaru a másla.

4

Ravioli podáváme ještě horké a sypané parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept