Recept

Bylinkové tortelli s krémem z parmezánu a oříšků

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 27101

Ingredience

Na těsto
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
100 g Bylinky čerstvé - svazek
3 g Muškátový oříšek
5 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
250 g Sýr Ricotta
5 g Sůl
Na krém
4 polévková lžíce Ořechy lískové
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
3 polévková lžíce Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 808kJ
10% Sacharidy 34 g
32% Tuky 24 g
64% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Bylinkové tortelli s krémem z parmezánu a oříšků postup přípravy receptu:

1

Na vál prosejeme mouku a uprostřed uděláme důlek. Rozklepneme do něj vejce a přilijeme olej, osolíme a vše rychle zpracujeme. Těsto zabalíme do fólie a necháme 20 minut odpočinout v chladničce. Mezitím omyjeme a spaříme bylinky. Rozmixujeme je a smícháme s ricottou a sýrem. Ochutíme muškátovým oříškem a podle chuti osolíme a opepříme.

2

Vezmeme těsto a vyválíme ho na velice slabý plát. Poklademe ho připravenou náplní a utvořím tortelli — velké plněné čtverce. Parmezán dáme do mísy a metlou ho rozšleháme s teplým zeleninovým vývarem. Oříšky roztlučeme.

3

Tortelli uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme je a podáváme se sýrovým krémem a nasekanými oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept