Bylinkové tortelli s krémem z parmezánu a oříšků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkové tortelli s krémem z parmezánu a oříšků
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27101 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
100 g | Bylinky čerstvé - svazek |
3 g | Muškátový oříšek |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
250 g | Sýr Ricotta |
Na krém | |
4 polévková lžíce | Ořechy lískové |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 194,0mg |
Draslík | 204,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Ořechy lískové, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Bylinky čerstvé - svazek, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkové tortelli s krémem z parmezánu a oříšků postup přípravy receptu:
1 | Na vál prosejeme mouku a uprostřed uděláme důlek. Rozklepneme do něj vejce a přilijeme olej, osolíme a vše rychle zpracujeme. Těsto zabalíme do fólie a necháme 20 minut odpočinout v chladničce. Mezitím omyjeme a spaříme bylinky. Rozmixujeme je a smícháme s ricottou a sýrem. Ochutíme muškátovým oříškem a podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Vezmeme těsto a vyválíme ho na velice slabý plát. Poklademe ho připravenou náplní a utvořím tortelli — velké plněné čtverce. Parmezán dáme do mísy a metlou ho rozšleháme s teplým zeleninovým vývarem. Oříšky roztlučeme. |
3 | Tortelli uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme je a podáváme se sýrovým krémem a nasekanými oříšky. |