Agnototti plněné perličkou a husími játry na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Agnototti plněné perličkou a husími játry na víně
Agnototti plněné perličkou a husími játry na víně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27102 |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
60 g | Celer řapíkatý |
50 g | Cibule |
200 g | Játra husí |
50 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
350 g | Perlička |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno Marsala |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 657,2mg |
Draslík | 610,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Celer řapíkatý, Cibule, Játra husí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Perlička, Víno Marsala, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Agnototti plněné perličkou a husími játry na víně postup přípravy receptu:
1 | Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout. Perličku kuchyňsky očistíme a nakrájíme na 4 díly. Cibuli, celer a mrkev nakrájíme nadrobno a podusíme na oleji; přidáme perličku. Podusíme 5 minut a podlijeme vínem. Vaříme dalších 7-8 minut, přitom podléváme vroucím vývarem. Vyjmeme perličku, oddělíme maso a nožem ho nadrobno nakrájíme. |
2 | Játra nakrájíme a nasucho opečeme na teflonové pánvi, osušíme je, nakrájíme na malé kostičky a přidáme k perličce. Omáčku z perličky přecedíme přes síto a uvařenou zeleninu přidáme k masu, náplň promícháme, osolíme, opepříme a z těsta vyválíme slabý plát. |
3 | Jednu polovinu poklademe kopečky náplně, druhou přeložíme přes ni. Kulatým vykrajovátkem s obloučky utvoříme agnolotti a uvaříme je v osolené vodě. Scedíme je, ochutíme přecezenou masovou šťávou a podáváme. |