Recept

Hráškové cappellacci s humrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 27105
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Na těsto
1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
8 ks Vaječný žloutek slepičí
6 ks Vejce slepičí
Na náplň
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
500 g Hrášek
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
100 g Pórek
100 g Šunka parmská
Na krém
10 g Bazalka
600 g Humr
5 g Majoránka
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Paprika mletá pálivá
10 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
50 g Pórek
5 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
500 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

81% Kalorie 1,593 kcal
Kilojoule 6 665kJ
59% Sacharidy 214 g
54% Tuky 41 g
79% Sodík 2 g
158% Bílkoviny 89 g

Hráškové cappellacci s humrem postup přípravy receptu:

1

Minutku povaříme ve slané vodě hrášek. Na pánvi s olejem a s lžící vody osmahneme na jemno nasekaný pórek se šunkou, hráškem a bylinkami. Vyvaříme do tuku. Vyjmeme šunku a bylinky, ostatní na jemno rozmixujeme.

2

Z mouky a vajec zaděláme těsto, vyválíme z něj velice slabý plát. Hráškovou náplň přendáme do cukrářského sáčku a na těsto jím stříkáme kopečky vzdálené od sebe 3 cm, vykrájíme trojúhelníky, přehneme ho přes náplň a špičkami k sobě, tak utvoříme cappellacci. Na oleji osmahneme pórek s bylinkami a paprikou. Přidáme maso z obou humřích klepet, osmahneme ještě 1 minutu, přidáme 3 lístky bazalky. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a zvolna vaříme 10 minut.

3

Omáčku rozmixujeme se lžící oleje a přecedíme ji. Cappellacci uvaříme, scedíme je a krátce povaříme na pánvi s olejem a troškou silného humřího vývaru.

4

Na vhodný talíř dáme humří krém a na něj upravíme těstoviny. Ozdobíme humřím medailonkem, kouskem šunky, pokapeme olejem a dáme na 2 minuty zapéct do trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept