Obří cappellaccio s ořechy a liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obří cappellaccio s ořechy a liškami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27107 |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
1 polévková lžíce | Mascarpone |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej sezamový |
120 g | Ořechy vlašské |
5 g | Pepř bílý |
5 g | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
180 g | Sýr Ricotta |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
300 g | Lišky čerstvé |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
5 g | Máta |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 342,1mg |
Draslík | 261,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej sezamový, Ořechy vlašské, Pepř bílý, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Česnek, Feferony, Máta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Mouka pšeničná hladká T 650, Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obří cappellaccio s ořechy a liškami postup přípravy receptu:
1 | Zaděláme těsto a zabalené do fólie necháme odpočinout. Ořechy |
2 | opražíme na sezamovém oleji a rozmixujeme. Smícháme je s ricottou, |
3 | přidáme mascarpone a parmezán a dochutíme. |
4 | Z těsta vyválíme nepříliš slabý plát a vykrojíme z něj 8 kruhů |
5 | o průměru 8 cm. Okraj 4 z nich potřeme rozšlehaným vajíčkem |
6 | a naplníme je směsí ricotty a ořechů. Položíme na ně zbylé 4 kruhy |
7 | a okraje dobře smáčkneme. Ořízneme zoubkovaným rádýlkem |
8 | a dáme stranou. Lišky omyjeme, odřízneme spodní část nožiček a rozkrojíme je na 4 části. |
9 | Na pánvi rozehřejeme olej s nadrobno nasekanou feferonkou |
10 | a neoloupaným stroužkem česneku rozkrojeným na polovinu. |
11 | Přidáme houby a lístky divoké máty. Podusíme 5 minut a osolíme. |
12 | Cappellacci uvaříme, zcedíme je a dáme do široké pánve s houbami |
13 | a 1 vrchovatou lžičkou másla. Dobře promícháme a podáváme. |