Těstovinové caravelle plněné sépiemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinové caravelle plněné sépiemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27110 |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Šafrán |
5 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
1 stroužek | Česnek |
80 g | Chléb toastový |
100 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
300 g | Sépie |
5 g | Sůl |
Na omáčku | |
250 g | Cuketa |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 305,0mg |
Draslík | 630,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Česnek, Chléb toastový, Sépie, Sůl, Cuketa, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Šafrán, Mléko polotučné, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinové caravelle plněné sépiemi postup přípravy receptu:
1 | Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout. Rozehřejeme olej se stroužkem česneku. Očištěné sépie nakrájíme na větší kousky a na pánvi je osmahneme 3 minuty. Vyjmeme stroužek česneku. Toastový chléb namočíme do mléka. Vymačkejte ho a rozmixujeme společně se sépiemi. Osolíme, opepříme a přidáme petržel. |
2 | Na pánev, ve které jsme osmahli sépie, přilijeme víno a rybí vývar a vaříme tak dlouho, dokud se tekutiny nevyvaří na polovinu. Z těsta vyválíme slabý plát, nakrájíme ho na obdélníky a na ně dáme sépiovou náplň. Přeložíme je na polovinu a konce těsta smáčkněte k sobě, abychom utvořili „bonbony". Oloupané cukety nakrájíme na slabé proužky. Máslo ohřejeme, cukety na něm osmahneme dorůžova a přidáme k nim rybí vývar povařený s vínem. |
3 | Caravelle uvaříme 4 minuty v osolené vodě, přidáme je do omáčky a ihned podáváme. |