Recept

Čekankové fagottini s ančovičkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27112

Ingredience

Na těsto
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na náplň
150 g Čekanka
3 g Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
Na omáčku
180 g Ančovička - filety
1 ks Feferony
8 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
50 g Šalotka
5 g Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 195kJ
12% Sacharidy 44 g
36% Tuky 27 g
83% Sodík 2 g
39% Bílkoviny 22 g

Čekankové fagottini s ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Čekanku uvaříme a nakrájíme nadrobno. Smícháme ji se sýrem, muškátovým oříškem, olejem, solí a pepřem a necháme ji vychladnout. Zaděláme těsto a necháme ho 30 minut odpočinout. Z těsta vyválíme slabý plát a vykrájíme kolečka. Do středu každého kolečka dáme 1 lžičku čekankové náplně; okraje ohneme k sobě a prsty přimáčkneme, tak utvoříme fagottini; necháme je stranou. Nakrájenou šalotku podusíme na pánvi s olejem a feferonkou, přidáme maso z ryby nakrájené na kostičky a podlijeme vínem.

2

Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nasekanou petrželku. Fagottini vaříme 3-4 minuty a ochutíme je omáčkou, ke které jsme přidali trošku a pepř. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept