Recept

Fagottini plněné holubem s omáčkou z vína

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 27113

Ingredience

Na těsto
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Sůl
5 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
80 g Brambory
3 polévková lžíce Celer řapíkatý
60 g Cibule
1 ks Holub
1 polévková lžíce Hrozinky
50 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Tymián čerstvý
100 ml Víno červené
30 ml Víno portské
Na omáčku
200 g Fenykl obecný
40 g Játra husí
1 kávová lžička Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
30 g Víno portské
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,210 kcal
Kilojoule 5 063kJ
25% Sacharidy 88 g
74% Tuky 55 g
63% Sodík 1 g
101% Bílkoviny 57 g

Fagottini plněné holubem s omáčkou z vína postup přípravy receptu:

1

Fenykl nakrájíme a uvaříme v páře. Holuba očistíme, osolíme a opepříme. Uvaříme brambory,zeleninu nakrájíme podusíme na oleji přidáme holuba, rozinky a podlijeme červeným vínem. Vaříme 12-13 minut. Holuba vykostíme a maso umeleme; promícháme se šťávou z jeho varu a rozmačkanou bramborou; osolíme a opepříme, přidáme tymián. Zaděláme těsto a necháme ho odpočinout. Z těsta vyválíme plát a nakrájíme ho na čtverečky o straně 3 cm. Naplníme malým množstvím směsi z holuba a strany spojíme, aby vznikl balíček — fagottino. Husí játra osmahneme na horké pánvi, aby se odtučnila, a šťávu z nich zředíme portským a vroucím vývarem; rozmixujeme, aby se utvořil krém, a osolíme.

2

Fagottini uvaříme, podáváme na vrstvě vlahého nakrájeného fenyklu ochutíme je máslem a polijeme omáčkou z portského a husích jater.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept