Fagottini plněné holubem s omáčkou z vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fagottini plněné holubem s omáčkou z vína
Fagottini plněné holubem s omáčkou z vína
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27113 |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Sůl |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
80 g | Brambory |
3 polévková lžíce | Celer řapíkatý |
60 g | Cibule |
1 ks | Holub |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
50 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno červené |
30 ml | Víno portské |
Na omáčku | |
200 g | Fenykl obecný |
40 g | Játra husí |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
30 g | Víno portské |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 684,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 48g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Brambory, Celer řapíkatý, Cibule, Holub, Hrozinky, Tymián čerstvý, Víno červené, Fenykl obecný, Játra husí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Víno portské, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno portské, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fagottini plněné holubem s omáčkou z vína postup přípravy receptu:
1 | Fenykl nakrájíme a uvaříme v páře. Holuba očistíme, osolíme a opepříme. Uvaříme brambory,zeleninu nakrájíme podusíme na oleji přidáme holuba, rozinky a podlijeme červeným vínem. Vaříme 12-13 minut. Holuba vykostíme a maso umeleme; promícháme se šťávou z jeho varu a rozmačkanou bramborou; osolíme a opepříme, přidáme tymián. Zaděláme těsto a necháme ho odpočinout. Z těsta vyválíme plát a nakrájíme ho na čtverečky o straně 3 cm. Naplníme malým množstvím směsi z holuba a strany spojíme, aby vznikl balíček — fagottino. Husí játra osmahneme na horké pánvi, aby se odtučnila, a šťávu z nich zředíme portským a vroucím vývarem; rozmixujeme, aby se utvořil krém, a osolíme. |
2 | Fagottini uvaříme, podáváme na vrstvě vlahého nakrájeného fenyklu ochutíme je máslem a polijeme omáčkou z portského a husích jater. |