Fagottini plněné humrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fagottini plněné humrem
Fagottini plněné humrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27114 |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
250 g | Mouka polohrubá |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
5 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
3 g | Bazalka |
200 g | Humr |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
300 g | Rejnok křídlo |
100 g | Sýr Ricotta |
100 ml | Vývar rybí |
Na krém | |
300 g | Brokolice |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
1 ks | Lanýž |
250 g | Mušle slávky |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 426,4mg |
Draslík | 875,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,3mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Bazalka, Humr, Sýr Ricotta, Vývar rybí, Česnek, Feferony, Mušle slávky, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Olej olivový extra panenský, Rejnok křídlo, Brokolice, Lanýž, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fagottini plněné humrem postup přípravy receptu:
1 | Brokolici uvaříme v osolené vodě. Osmahneme na pánvi s olejem a šalotkou. Zaděláme těsto a v chladničce ho necháme odpočinout 2 hodiny. Rejnoka uvaříme ve vývaru s bazalkou, humra 4 minuty v osolené vodě. Ryby nakrájíme na kousky a přimícháme zbývající suroviny. Vše promícháme. |
2 | Na jiná pánvi ohřejeme olej, česnek a trošku feferonky, přidáme mušle a podlijeme malým množstvím bílého vína; přikryjeme pokličkou a počkáme, až se otevřou, vzniklou šťávu přecedíme. K brokolici dáme lanýže nastrouhaného na lupínky a šťávu z mušlí a rozmixujeme. |
3 | Z těsta vyválíme plát, nakrájíme na čtverečky, doprostřed každého naneseme trochu humří náplně, strany spojíme, a tak utvoříme fagottini. Fagottini uvaříme a podáváme s brokolicovým krémem a strouhaným lanýžem. |