Recept

Špenátové fazzoletti s tuňákem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 27116

Ingredience

Na těsto
30 g Máslo čerstvé
160 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Špenát listový čerstvý
5 g Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
100 g Celer řapíkatý
250 g Cuketa
60 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
100 g Rajčata
40 g Šalotka
5 g Sůl
180 g Tuňák v oleji
1 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 295kJ
11% Sacharidy 40 g
86% Tuky 65 g
58% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Špenátové fazzoletti s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Zeleninu nakrájíme na kostičky. Špenát uvaříme, vodu z jeho varu dáme stranou a těsto zaděláme jak se špenátem, tak s troškou této vody. Zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout.

2

Na kolečka nakrájenou šalotku osmažíme na oleji, přidáme celer, mrkev, zeleninový vývare a vaříme 5 minut. Přidáme nakrájenou cuketu, kostičky rajčat bez semínek a vnitřní tekutiny, osolíme, opepříme a vaříme další 2 minuty.

3

Zeleninovou omáčku rozdělíme: 2/3 smícháme s rozdroleným tuňákem, poslouží jako náplň; zbylou třetinou dochutíme těstoviny. Do ní rozdrolíme uvařený žloutek.

4

Z těsta vyválíme slabý plát a nakrájíme ho na čtverce, uvaříme je v osolené vodě. Náplň z tuňáka a zeleniny zabalíme do těstovinových čtverců, jako kdybychom dělali palačinky. Podáváme s ohřátou zeleninovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept