Višňový závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňový závin
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2712 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
400 g | Listové těsto |
200 g | Ořechy vlašské |
1 kg | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 217,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Listové těsto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňový závin postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200C. |
2 | Těsto rozdělíme na dvě poloviny, na pomoučeném vále každou rozválíme na obdélník a posypeme strouhankou. |
3 | Višně vypeckujeme, promícháme s pomletými ořechy, můžeme mírně osladit. Rozložíme na těsto a zavineme. Přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 20minut. |
4 | Hotové záviny necháme vychladnout na mřížce, nakrájíme a posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru. |
Poznámka
Listové těsto použijeme mražené nebo připravíme viz recept "Listové těsto"