Červené fazole s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené fazole s rýží
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27123 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
240 g | Cibule |
300 g | Fazole červené |
4 g | Hřebíček |
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
300 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 115g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole červené, Hřebíček, Rýže loupaná, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené fazole s rýží postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, prošpikujeme hřebíčkem. |
2 | Přes noc namočené fazole slijeme, přendáme do velkého hrnce, přidáme cibuli, tymián a pepř. Zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu. |
3 | Fazole vaříme 90 minut. |
4 | Po uvaření vyjmeme tymián a hřebíček. Vodu slijeme a odstavíme stranou. |
5 | Rozehřejeme si máslo, přidáme rýži a dobře promícháme. Zalijeme vodou z fazolí a přiklopené necháme vařit. |
6 | K takřka uvařené rýži přisypeme fazole s cibulí a pokrájené maso. Osolíme a ihned podáváme. |