Pansoti s ořechovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pansoti s ořechovou omáčkou
Pansoti s ořechovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27124 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Víno bílé |
Na náplň | |
300 g | Červená řepa |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
3 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
2 stroužek | Česnek |
5 g | Majoránka |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
250 g | Ořechy vlašské |
50 g | Oříšky piniové |
25 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 247,0mg |
Draslík | 499,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Červená řepa, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Majoránka, Ořechy vlašské, Oříšky piniové, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Olej olivový extra panenský, Smetana 12% (konzumní), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pansoti s ořechovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Řepu uvaříme v dostatečném množství vody. Scelíme je a nadrobno nakrájíme. V míse ušleháme vejce, smícháme je s řepou, vínem, špetkou soli a nastrouhaným sýrem. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie,necháme v chladničce 30 minut odpočinout. Z těsta vyválíme tenký plát, nakrájíme ho na čtverce o straně asi 10 cm. Do středu každého z nich dáme 1 lžíci řepové náplně, přeložíme na polovinu, aby vznikl trojúhelník, a protilehlé konce přimáčkneme k sobě. Vzniklé pansoti dáme na pomoučený vál a necháme oschnout. Uvaříme ořechovou omáčku. Všechny suroviny nasekáme a smícháme s olejem. Pansoti uvaříme v dostatečném množství vody s troškou oleje, aby se neslepily dohromady. Ochutíme připravenou ořechovou omáčkou. Nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem. |