Těstoviny po provensálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny po provensálsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 27125 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
12 g | Bazalka |
48 ml | Olej olivový |
70 g | Paprika červená |
60 g | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr kozí |
400 g | Těstoviny Penne |
400 g | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 19,8mg |
Draslík | 380,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Sýr kozí, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny po provensálsku postup přípravy receptu:
1 | Tykve pokrájíme na tenká kolečka, osolíme, opepříme, smícháme s nasekanou bazalkou. |
2 | 24 ml oleje smícháme se 100 ml vody a necháme rozehřát na pánvi. Poté vsypeme tykve a smažíme do vyvaření veškeré tekutiny. |
3 | Papriky oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na tenké nudličky. |
4 | Zalijeme 24 ml oleje, osolíme a opepříme. |
5 | Těstoviny uvaříme dle návodu, poté vodu slijeme a necháme okapat. |
6 | Sýr utřeme s pepřem a solí, přimícháme tykve a papriky, na závěr vmícháme uvařené těstoviny. |
7 | Dosolíme a dopepříme dle chuti a ihned podáváme. |