Recept

Švestky nadívané rýží

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27128

Ingredience

100 g Anglická slanina
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Rajčata
150 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
300 ml Voda pitná
400 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 332 kcal
Kilojoule 1 389kJ
10% Sacharidy 35 g
26% Tuky 19 g
11% Sodík 219 mg
9% Bílkoviny 5 g

Švestky nadívané rýží postup přípravy receptu:

1

Olej rozehřejeme v hrnci, přisypeme rýži a dobře promícháme, aby se zrnka obalila tukem.

2

Zalijeme 300 ml vody, osolíme, opepříme, vaříme do vyvaření tekutiny, rýže musí zůstat sypká.

3

Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.

4

Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme slupky, odstraníme semínka. Zbylou dužinu pokrájíme na drobné kousky.

5

Plátky anglické slaniny osmahneme na pánvi.

6

Uvařenou rýži smícháme s rajčaty, pokrájenou slaninou, osolíme a opepříme.

7

Směsí naplníme připravené švestky, která naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy.

8

Necháme zapéct při 190 °C 10 minut, poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept