Švestky nadívané rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestky nadívané rýží
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27128 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Rajčata |
150 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
400 g | Švestky |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 248,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestky nadívané rýží postup přípravy receptu:
1 | Olej rozehřejeme v hrnci, přisypeme rýži a dobře promícháme, aby se zrnka obalila tukem. |
2 | Zalijeme 300 ml vody, osolíme, opepříme, vaříme do vyvaření tekutiny, rýže musí zůstat sypká. |
3 | Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. |
4 | Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme slupky, odstraníme semínka. Zbylou dužinu pokrájíme na drobné kousky. |
5 | Plátky anglické slaniny osmahneme na pánvi. |
6 | Uvařenou rýži smícháme s rajčaty, pokrájenou slaninou, osolíme a opepříme. |
7 | Směsí naplníme připravené švestky, která naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy. |
8 | Necháme zapéct při 190 °C 10 minut, poté ihned podáváme. |