Krabí ravioli s liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krabí ravioli s liškami
Krabí ravioli s liškami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27129 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
150 g | Brambory |
150 g | Krab nakládaný |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř bílý |
10 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Na omáčku | |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Lišky čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 341,2mg |
Draslík | 397,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Brambory, Krab nakládaný, Pepř bílý, Sůl, Česnek, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Lišky čerstvé, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krabí ravioli s liškami postup přípravy receptu:
1 | Zaděláme těsto, a když je hladké, zabalíme ho do průhledné fólie |
2 | a necháme 30 minut odpočinout. Brambory uvaříme doměkka. |
3 | Brambory oloupeme a rozmačkáme, přidáme scezené krabí maso, nadrobno nasekanou petrželku, olej a ochutíme špetkou soli a bílým pepřem. Směs lehce promícháme. |
4 | Z těsta vyválíme plát a vytvoříme ravioli. Houby podusíme na pánvi s olejem a česnekem a ochutíme lístky tymiánu. |
5 | Ravioli uvaříme, krátce ohřejeme na pánvi s omáčkou. |