Fenyklové ravioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklové ravioli
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27130 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Ančovičky konzervované |
400 g | Artyčoky |
20 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule perlová |
1000 g | Fenykl obecný |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g | Mrkev kořen |
180 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
5 hrst | Špenát listový čerstvý |
2 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
5 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřová plec |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 154g |
---|---|
Cholesterol | 368,5mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 221g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Artyčoky, Česnek, Fenykl obecný, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Vepřová plec, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule perlová, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklové ravioli postup přípravy receptu:
1 | Nejprve za pomocí odšťavňovače prolisujeme špenát, tak nám vznikne špenátová šťáva. Z mouky, vajec, žloutků a špenátové šťávy (5 ml) vypracujeme těsto. Dle potřeby přiléváme vodu, těsto musí dobře držet tvar. |
2 | Připravené těsto necháme odpočinout, mezitím připravíme zeleninu. |
3 | Mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky, přidáme rozčtvrcené artyčoky, oloupanou a na větší kousky pokrájenou cibuli a česnek. |
4 | Maso pokrájíme na menší kousky a přimícháme k zelenině, vše promícháme a dáme smažit na 20 ml rozpáleného oleje. |
5 | Jakmile zelenina zezlátne, podlijeme vínem. Necháme vyvařit, poté přilijeme 50 ml oleje, necháme 15 minut smažit. |
6 | Osolíme opepříme a odstavíme z plotny. |
7 | Fenykl pokrájíme na 2 cm velké kousky, přisypeme na 100 ml rozpáleného oleje a dusíme do vyvaření veškeré tekutiny. |
8 | K fenyklu vmícháme rozdrcené ančovičky a dáme vychladit. |
9 | Těsto rozválíme na plát, vykrajujeme 6 cm velká kolečka, která naplníme směsí z fenyklu a ančoviček. Těsto přehneme na polovinu a okraje těsta, potřené vodou, dobře stlačíme. |
10 | Připravené těstoviny vaříme 10 minut ve vroucí, osolené vodě. |
11 | Uvařenou zeleninu rozdělíme na talíře, navrch přidáme vařené ravioli, vše zakapeme olejem a posypeme parmezánem a ihned podáváme. |