Recept

Ravioli plněné lilky a ricottou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27131
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Na těsto
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Vejce slepičí
Na náplň a na omáčku
5 g Bazalka
1 stroužek Česnek
500 g Lilek
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata Cherry
5 g Sůl
8 polévková lžíce Sýr Parmezán
250 g Sýr Ricotta
Na marinádu
3 g Bazalka
1 stroužek Česnek
1 ks Feferony
5 g Máta
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 865kJ
19% Sacharidy 69 g
45% Tuky 34 g
50% Sodík 993 mg
56% Bílkoviny 32 g

Ravioli plněné lilky a ricottou postup přípravy receptu:

1

Na kostičky nakrájené lilky osmažíme na pánvi se 2 lžícemi oleje a 1 stroužkem česneku. Necháme je trošku vychladnout, přidáme k nim ricottu, 5 lžic nastrouhaného parmezánu, sůl, pepř a bazalku nakrájenou na tenké proužky. Bylinky na marinádu omyjeme, otrháme, dáme do misky a zalijeme teplým olejem. Necháme 30 minut marinovat.

2

Z těsta vyválíme plát, nakrájíme na čtverečky a naplníme je lilkovou směsí.

3

Rajčata spaříme, oloupeme a překrojíme na polovinu. Osmažíme na pánvi s přefiltrovaným bylinkovým olejem. Ravioli uvaříme v osolené vodě, scedíme je a ochutíme ještě teplými rajčaty, bylinkami z marinády a parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept