Recept

Ravioli plněné s ragú z chobotniček

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27133

Ingredience

Na těsto
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
100 g Brambory zimní
1 kávová lžička Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
100 ml Vývar zeleninový
50 g Šalotka
Na omáčku
200 g Chobotnice
1 ks Feferony
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
10 g Petržel - nať
100 g Rajčata
100 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 906kJ
15% Sacharidy 53 g
23% Tuky 17 g
61% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Ravioli plněné s ragú z chobotniček postup přípravy receptu:

1

Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme odpočinout.

2

Nasekanou šalotku smažíme na lžičce másla, přidáme nakrájené

3

brambory, osolíme, poléváme vývarem. Měkké brambory rozmixujeme s tymiánem. Vyválíme těsto na slabý plát, poklademe náplň, těsto přeložíme a pevně stiskneme.

4

Česnek podusíme na rozehřátém oleji s rozdrobenou feferonkou

5

a vyjmeme ho. Chobotničky nakrájíme na malé kousky a na oleji

6

opečeme 2 minuty.

7

Rajčata spaříme a oloupeme. Nakrájíme je na kostičky, přidáme k chobotničkám. Ragú podlijeme vínem.

8

Ravioli uvaříme 4 minuty v osolené vodě. Scedíme je a krátce smícháme v omáčce z chobotniček. Podáváme posypané petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept