Rýžový salát z tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový salát z tuňáka
Rýžový salát z tuňáka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27134 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Ančovičky konzervované |
150 ml | Citronová šťáva |
120 g | Paprika červená |
3 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rýže loupaná |
3 špetka | Sůl |
1500 g | Tuňák obecný |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 315,1mg |
Draslík | 613,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Citronová šťáva, Paprika červená, Rýže loupaná, Sůl, Tuňák obecný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový salát z tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Rybu pokrájíme na menší kousky, zalijeme citrónovou šťávou, necháme v chladu odležet 4 hodiny. Během marinování maso občas promícháme. |
2 | Rýži uvaříme, poté propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. |
3 | Ančovičky pokrájíme na menší kousky, smícháme s rýží. |
4 | Papriky zbavíme jadřinců a slupek, pokrájíme na menší kostičky. Také vmícháme do rýže. |
5 | Hotový salát podáváme zdobený pokrájenými, natvrdo uvařenými vejci a kousky tuňáka. |