Ravioli plněné lososem a chřestovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli plněné lososem a chřestovou omáčkou
Ravioli plněné lososem a chřestovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27137 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
10 g | Kopr čerstvý |
300 g | Losos - filety |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
125 g | Sýr Ricotta |
Na omáčku | |
150 g | Chřest bílý |
10 g | Koriandr čerstvý |
30 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 257,9mg |
Draslík | 472,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Kopr čerstvý, Losos - filety, Sůl, Sýr Ricotta, Chřest bílý, Koriandr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli plněné lososem a chřestovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ricottu smícháme s na kostičky nakrájeným lososem, koprem, solí a pepřem. Zaděláme těsto, necháme ho 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme dva pláty. Na jeden pruh poklademe 5 cm od sebe kopečky náplně a přikryjeme druhým pruhem těsta. Vytvoříme ravioli. |
2 | Chřest nakrájíme na kolečka, špičky dáme stranou, a osmažíme ho na másle. Osolíme, opepříme. Polovinu chřestu rozmixujeme se smetanou a vaříme do zhoustnutí. |
3 | Ravioli uvaříme společně se špičkami chřestu a podáváme je s omáčkou, zdobíme koriandrem. |