Recept

Ravioli plněné langustou v omáčce z jater

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27138

Ingredience

Na těstoviny
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Vejce slepičí
Na náplň
1200 g Langusta
20 g Máslo čerstvé
20 ml Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
Na omáčku
250 g Játra husí
100 ml Martell cognac
10 ks Pepř černý celý
1 l Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
200 ml Víno portské
1 l Vývar zeleninový
120 g Šalotka
Na ozdobu
1 ks Lanýž

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,373 kcal
Kilojoule 5 746kJ
28% Sacharidy 101 g
75% Tuky 57 g
125% Sodík 2 g
149% Bílkoviny 84 g

Ravioli plněné langustou v omáčce z jater postup přípravy receptu:

1

Neoloupanou šalotku překrojíme na polovinu, smažíme na trošce oleje a přidáme portské a s koňakem a vaříme dokud se tekutina nezredukuje skoro na polovinu. Zalijeme vývarem přidáme kuličky pepře, sůl, smetanu a povaříme. Omáčku přecedíme a dáme do vodní lázně.

2

Rozmixujeme husí játra a smícháme s omáčkou. Vše znovu přepecedíme a necháme vychladnout. Langusty vyloupeme a osmažíme na oleji s máslem. Osolíme, opepříme a vychladíme.

3

Z těsta vyválíme slabý plát a vykrájíme z něj větší kolečka.

4

Doprostřed každého dáme jednu langustinu, okraje spojíme do

5

balíčku a potřeme rozšlehaným bílkem. Ravioli vaříme několik minut, scedíme je a podáváme s omáčkou a troškou nastrouhaného lanýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept