Ravioli plněné langustou v omáčce z jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli plněné langustou v omáčce z jater
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27138 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
1200 g | Langusta |
20 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na omáčku | |
250 g | Játra husí |
100 ml | Martell cognac |
10 ks | Pepř černý celý |
120 g | Šalotka |
1 l | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno portské |
1 l | Vývar zeleninový |
Na ozdobu | |
1 ks | Lanýž |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 937,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 20g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 280,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Játra husí, Pepř černý celý, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Langusta, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Martell cognac, Smetana 12% (konzumní), Víno portské, Vývar zeleninový, Lanýž mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli plněné langustou v omáčce z jater postup přípravy receptu:
1 | Neoloupanou šalotku překrojíme na polovinu, smažíme na trošce oleje a přidáme portské a s koňakem a vaříme dokud se tekutina nezredukuje skoro na polovinu. Zalijeme vývarem přidáme kuličky pepře, sůl, smetanu a povaříme. Omáčku přecedíme a dáme do vodní lázně. |
2 | Rozmixujeme husí játra a smícháme s omáčkou. Vše znovu přepecedíme a necháme vychladnout. Langusty vyloupeme a osmažíme na oleji s máslem. Osolíme, opepříme a vychladíme. |
3 | Z těsta vyválíme slabý plát a vykrájíme z něj větší kolečka. |
4 | Doprostřed každého dáme jednu langustinu, okraje spojíme do |
5 | balíčku a potřeme rozšlehaným bílkem. Ravioli vaříme několik minut, scedíme je a podáváme s omáčkou a troškou nastrouhaného lanýže. |