Recept

Ravioli plněné králíkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 27139
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Na těsto
220 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Šafrán
5 g Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
1 ks Jablka
800 g Králičí maso
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
5 g Rozmarýn čerstvý
50 g Šalotka
5 g Sůl
50 ml Víno bílé
Na omáčku
60 g Brambory
30 g Cibule
1 ks Lanýž
1 kávová lžička Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 740 kcal
Kilojoule 3 095kJ
15% Sacharidy 55 g
42% Tuky 31 g
54% Sodík 1 g
97% Bílkoviny 55 g

Ravioli plněné králíkem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji zesklovatět na trošce másla. Přidáme bramboru nakrájenou na plátky, zalijeme vroucím vývarem. Vaříme 20 minut a pak rozmixujeme. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut.

2

Nasekanou šalotku podusíme na oleji. Přidáme maso z králíka a opečeme je, podlijeme vínem, přidáme oloupané jablko nakrájené na kostičky, ochutíme celým rozmarýnem. Osolíme, opepříme a dusíme 20 minut.

3

Králíka vykostíme, maso nakrájíme na malé kousky. šťávu z masa scedíme. Maso a jablka smícháme v misce s králíkem a ochutíme.

4

Z těsta vyválíme tenký plát a připravíme ravioli. Uvaříme je a poté ještě krátce povaříme na pánvi se šťávou z králíka. Těstoviny podáváme na jemném bramborovém krému posypané lanýžem nastrouhaným na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept