Celozrnné ravioli plněné brokolicí s langustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celozrnné ravioli plněné brokolicí s langustou
Celozrnné ravioli plněné brokolicí s langustou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27140 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
150 g | Mouka pšeničná celozrnná |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
500 g | Brokolice |
1 ks | Feferony |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Na omáčku | |
1 ks | Bobkový list |
100 g | Brokolice |
1 stroužek | Česnek |
350 g | Langusta |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 509,0mg |
Draslík | 904,1mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 144,5mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Feferony, Sůl, Bobkový list, Česnek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650, Brokolice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Brokolice, Langusta, Máslo čerstvé, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celozrnné ravioli plněné brokolicí s langustou postup přípravy receptu:
1 | Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut. |
2 | Brokolici uvaříme a rozmixujeme se solí, pepřem, feferonkou a olejem. |
3 | Z těsta vyválíme 2 slabé pláty. Na první dáme ve stejné vzdálenosti brokolicovou náplň a přiložíme druhý plát a utvoříme ravioli. |
4 | Langusty vyloupeme, nakrájíme na kousky. |
5 | Z krunýřů uvaříme s bobkovým listem rybí vývar. Omáčku uděláme tak, že maso z langust opečeme s česnekem na másle, s rajčaty a vypeckovanými olivami. Podlijeme rybím vývarem a sundáme z ohně. Ravioli vaříme 5 minut v osolené vodě a přendáme je do omáčky, přidáme trochu másla. |