Recept

Zelené ravioli plněné krevetami s čerstvými rajčaty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 27142
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Na těsto
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Špenát listový čerstvý
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na náplň
50 g Chléb toastový
500 g Krevety tygří - loupané
5 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
Na omáčku
80 g Celer řapíkatý
50 g Mrkev kořen
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
10 g Petržel - nať
1 kávová lžička Protlak rajčatový
200 g Rajčata Cherry
50 g Šalotka
50 ml Sherry brandy

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 337kJ
19% Sacharidy 68 g
62% Tuky 46 g
61% Sodík 1 g
77% Bílkoviny 43 g

Zelené ravioli plněné krevetami s čerstvými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Krevety rozmixujeme s toastovým chlebem, solí, pepřem, nasekanou čerstvou petrželkou a smetanou. Špenát uvaříme, rozmixujeme s vejcem a solí, s moukou vypracujeme homogenní těsto a necháme ho 20 minut odpočívat.

2

Nadrobno nasekanou zeleninu podusíme na 2 lžících oleje, přidáme petrželku a rajčatový protlak. Podlijeme brandy, zalijeme vodou a pomalu vaříme 35 minut.

3

Z těsta vyválíme dlouhý slabý plát; na polovinu poklademe kopečky náplně a druhou polovinou překryjeme a vytvoříme ravioli.

4

Zbylý olej ohřejeme na pánvi, přidáme rajčata překrojená na polovinu a po několika minutách podlijeme přecezeným vývarem; vaříme dalších 15 minut.

5

Ravioli uvaříme v osolené vodě a dáme k omáčce. Krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept