Recept

Ravioli s brokolicí v omáčce z mušlí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 27144
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Na těsto
2 polévková lžíce Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Sůl
50 ml Voda pitná
Na náplň
500 g Brokolice
1 polévková lžíce Kapary
30 ml Olej olivový extra panenský
50 g Olivy černé
5 g Pepř černý mletý
100 g Rajčata Cherry
5 g Sůl
Na omáčku
300 g Mušle slávky
30 ml Olej olivový
50 g Šalotka
1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
100 ml Víno bílé
Na ozdobu
10 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 458kJ
20% Sacharidy 73 g
29% Tuky 22 g
67% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 23 g

Ravioli s brokolicí v omáčce z mušlí postup přípravy receptu:

1

Brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme. Kapary a olivy nakrájíme na kousky. Zaděláme těsto a necháme ho alespoň 20 minut odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky.Z těsta vyválíme slabý plát. Ve vzdálenosti 4-5 cm od sebe na něj položíme vždy kousek rajčete, růžičku brokolice, olivy a kapary. Položíme druhý slabý plát těsta, vymačkáme přebytečný vzduch a vykrájíme kolečka — ravioloni.

2

Ravioloni uvaříme. Šalotku krátce osmažíme na 1 lžíci olivového oleje, přidáme oloupané, omyté a na 4 díly nakrájené mušle. Podlijeme bílým vínem a vaříme dalších 5 minut. Odstavíme a zahustíme smetanou.

3

Ravioloni podáváme ochucené omáčkou a ozdobené natrhaným tymiánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept